Hobby orgel/keyboard: Yamaha B85 -> Wersi Performer -> Yamaha Tyros 3 !Orgel/keyboard spelen is een van m'n favoriete hobbies. Ik ben geen professionele muzikant en treed niet vaak op (maar wat niet is, kan nog komen...). Ik heb ooit slechts 6 maanden les gehad. En nu speel ik allerlei populaire muziek, varierend van pop tot geestelijke liederen. Op deze pagina de beschrijvingen van verschillende perioden orgel- en keyboardspel....
Mocht u achtergrondmuziek willen hebben op uw feest, dan wil ik dat wel voor u verzorgen!
Zoekt u een band met veel geluidsgeweld, dan moet u ergens anders zijn.Januari 2011 - nu: Yamaha Tyros 3 !

In januari 2011 heb ik de Wersi Performer verkocht en bij Oostendorp in Wezep een 2e-hands Tyros3 aangeschaft. Inclusief het 'Oostendorp' pakket met DVD's, memory stick en jas. Het is een geweldig apparaat!. Meestal wil ik gewoon even iets spelen en voordat ik het door heb, zijn er al uren verstreken.

In eerste instantie speel ik veel met de MusicFinder+. Dit is een database die het keyboard instelt voor bepaalde songs. Het maakt daarbij gebruik van de standaard styles van de Tyros3. Daarnaast heb ik nu een heel aantal registraties gemaakt waarmee ik een heel repertoire van bekende songs kan spelen. Van klassiek tot rock.

In Maart 2011 heb ik m'n eerst optreden er mee gedaan tijdens een bazaar. Dat was een soort van jam-sessie: wie maar wilde mocht meedoen. O.a. Aniek deed mee met haar panfluit en verder enkele spontane zangers. En in Mei 2011 heb ik met de Tyros3 voor het eerst bij een 40-jarig huwelijksfeest de muzikale verzorging gedaan. Niet te hard en van alles wat en volgens de reacties werd dat gewaardeerd!

Voorbeelden van nummers uit m'n 'repertoire':
Live gespeeld + opgenomen; dus geen midi's, multi-track, ...

1.Ballads 2.Nederpop 3.Popsongs 4.Artiesten 5.Goldies
All this time
Can you feel the love tonight
Cherish the night
Candle in the wind
Earth Song
Hallelujah
Lady in Red
I don't wanna hurt
Nights in white satin
Make you feel
Time to say goodbye
Wind of change
Wonderful tonight
15 Miljoen mensen
Busje komt zo
Brabant
Dromen zijn bedrog
Geef mij je angst
Hazes medley
Een kopje koffie
Het kleine café
Het is een nacht
Kedeng kedeng
Maak me gek
Suzanne
A night like this
Another day in Paradise
Ben
Bohemian Rhapsody
Crazy little thing called love
Final countdown
Killing me softly
Kingston town
Marry you
Sacrifice
Simply the best
Something stupid
Pretty woman
Why worry now
ABBA:
Dancing Queen
I have a dream
Waterloo

Beatles:
Hey Jude
Yellow Submarine
Yesterday

Simon&Garfunkel:
Bridge over troubled water
Sound of silence
The boxer
Are you lonesome tonight
In the mood
My way
New York, New York
Mac Arthur Park
Strangers in the night
Time to say Goodbye
We'll meet again
What a wonderful world
You'll never walk alone


6.Instrumentals 7.Dansen 8.Orgel-classics 9.Film / TV 10.Diversen
Bekend:
Apache
Biscaya
Copacabana
Equinoxe
Swinging Safari
Pink Panther
Einsame Hirte
Eve of the war
Oxygene IV, V, VI
Popcorn
Synthesizer medley

Semi-klassiek:
Sarabande
Air on G string
Ballade pour Adeline
Mozart 40th
Quickstep/Fox:
Mr.Sandman
Jambalaya
Rosanne
Country roads

Weense Wals:
The second Waltz
Blaue Donau
Sneeuwwals

Rock&Roll:
Let´s twist again
Rock around the clock
You're the one that I want

Rumba:
Het dorp
La cucaracha
Guantanamera
A la Klaus Wunderlich:
Swing
Rumba
Samba
Cha cha cha
Wals medley

It's not unusual

Rosamunde
   (Imitatie van GT2000,
   zie hieronder)


Weense wals medley
Film:
Beaty and the Beast
Conquest of Paradise
Conquest of Paradise (v2)
The lion sleeps tonight
Once upon a time
Pirates of the carribean


Musical:
Music was my first love
Oh Happy Day
This is my life


TV:
Goede Tijden Slechte Tijden
Dallas
Koningslied
Wereld klanken:
Granada
Duitse Polka


Vrome klanken:
JdeHeer543 (v1)
JdeHeer543 (v2)
Yiruma


Kerst:
Prettig Kerstfeest


Sinterklaas:
Sinterklaas medley
Stoomboot-variatie
Najaar 2007 - Januari 2011: Wersi Performer.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Oftewel: na lange tijd zonder orgel te zijn geweest, (maar wel met piano en keyboard), heb ik in het najaar van 2007 opnieuw een orgel gekocht. Het moest een demontabele versie zijn omdat de piano al in de woonkamer stond en een orgel ernaast niet door de medebewoners op prijs zou worden gesteld. En toen vond ik een Wersi Performer!

Helaas was bij het orgel geen onderstel en ook geen lessenaar; die heb ik er zelf wel weer bijgekocht/-gemaakt.

Inmiddels heb ik de General Midi bank weer teruggeprogrammeerd (gekocht via Thomas Orgeln in Duitsland), de accu vervangen door twee oplaadbare penlites en ook een aantal nieuwe ritmes gekocht (via Paul Miller in de UK.)


De tryout van het orgel (nog zonder general midi etc) had ik op de actiedag in de kerk voor het Roemeniecomite. Samen met m'n dochter gespeeld. Ook Joge deed mee met de grabbeljurk. En als extraatje had ik een karaoke in elkaar gezet. Zie de toepasselijkheid van de laatste foto!

       Februari 2008: m'n eerste optreden met Wersi Performer en Walther accordeon.

Een kleine impressie van m'n eerste optreden met de Wersi Performer. Ik werd gevraagd om op de bruiloft van Linda en Daan de muzikale omlijsting te doen. Met het verzoek om vooral niet te veel op de voorgrond te treden. Aldus is geschied. Later op de avond, na vele verzoeken van bruiloftsgasten en ook na toestemming van het bruidspaar, kon dan toch nog even de polonaise e.d. ingezet worden. Met dank aan Harjo voor het lenen van de versterker + boxen!

       

Bij dezen enkele opnames van de Wersi Performer van door mij gespeelde nummers:

Oud spul... Instrumentals Klassiek & Modern Kerst Met René...
Het CDS lied

Twee Motten

Het dorp

Hello Mary Lou
Orpheus (J.Offenbach)

Biscaya (James Last)

Apache (The Shadows)

I just called (Stevie Wonder)
Canon rock (Pachelbel)

Technomix

Something stupid (R.Wiliams)
Stille Nacht

Minuet a cretien

White Christmas
Januari 2009, met René op sax:

Memory (Mozart en zo)

Rock around the clock
1999 - 2005: Eminent Grand Theatre 2000

In maart 1999 belde een kennis me met de mededeling dat z'n baas een Eminent 2000 Grand Theatre te koop had. (Bouwjaar: ongeveer 1978). Ik wees het aanbod af eerst af omdat ik verwachtte dat het aardig wat zou gaan kosten. Een paar dagen later kon ik m'n nieuwsgierigheid toch niet bedwingen en ben ik gaan kijken.
De baas vertelde enthousiast dat hij er nieuw ongeveer 20.000 gulden voor betaald had. Ik vertelde dat de hoeveelheid liefhebbers ten gevolge van keyboards en synthesizers behoorlijk is afgenomen. Ik probeerde het orgel en uiteindelijk heb ik de gigant gekocht. Na een grote schoonmaak en kleine reparatie functioneerde het ding geheel. Ik er veel plezier aan gehad.

De betrouwbaarheid was goed. Want op 1 en 2 maart 2002 heb ik zelfs een 24-uurs orgelmarathon gedaan op dit orgel. Daarvoor was ik gesponsord door gemeenteleden van de kerk. Er waren tal van activiteiten. Het orgelspelen heeft ongeveer 900 euro opgeleverd (totaal opbrengst zo'n 4700 euro).


Klik hier voor "Thunder" door John Mann, entertainer op dit orgel


1976 - 1992: Viscount C110, Yamaha B??, Farfisa, Yamaha B80.

Het is thuis bij m'n ouders begonnen met een piepende en krakende Viscount C110. Met een beetje geluk konden we ook naar geheime zenders luisteren op dat ding!

Later is dat orgel vervangen door een kleine Yamaha. Het type weet ik niet meer. Zal zo rond 1970 zijn geweest. Maar de klank hield niet over....

In een winter, ergens rond 1982, stond er bij Labrijn in Vroomshoop een prachtige Yamaha. Na een keertje luisteren waren we totaal verkocht. M'n vader als hoofdsponsor en ik kan me vaag herinneren dat ik ook wat zakgeld heb bijgelegd. Het was een 3-klaviers Yamaha. Echt een mooi, groot en loodzwaar ding. Maar toen ik in een klein huis woonde in Almelo, en de kinderen in ons gezin kwamen, moest het ding plaatsmaken voor een box.

M'n ouders hebben me nog proberen blij te maken door het kleine Johannes (een klavier) orgeltje van m'n oma te bezorgen. Volgens mij is het orgeltje zelfs meeverhuisd naar Bergentheim, maar al snel daarna verkocht.

Nadat we verhuisd zijn naar een ander huis (in Bergentheim), wilde ik die hobby weer oppakken. We hadden immers een wat groter huis en dus ruimte voor een orgel??? Ik kocht een slecht onderhouden Farfisa met leslie van zo'n 23 jaar oud. Het orgel werd gerepareerd, en functioneerde weer geheel. Helaas vond ik echter de klanken teleurstellend. En dus ook maar weer verkocht. Pas later kwam de Eminent Grand Theater 2000 (zie hierboven).Dromen...
Ik hoop ooit nog eens een wat moderner (bijvoorbeeld minder dan 20 jaar oud) orgel te kunnen kopen. Bijvoorbeeld een Bohm Emperio of een Wersi Louvre. Al die knopjes !!!!


Nog een uitdaging:

Digital piano Classic DP200.

Digitale piano, volledig uitgerust met 88 hamerslag toetsen, 2x60 Watt versterking en ook inclusief keyboard functies zoals ritme en begeleiding. Eigenlijk met name gekocht voor mijn dochter Heline, maar ja, als de piano er toch staat...

waarom ook niet zelf er muziek mee maken???
Vooralsnog vermaak ik me tegenwoordig met m'n keyboard, piano en accordeon.
(En dan vergeet ik voor het gemak m'n gitaar, mondorgels, klokkenspel, ....
Klik hier voor accordeon informatie