Mil.dienst paraat te Assen (42ste Afdeling Veldartillerie).

Assen / Steenwijk / Duitsland / ...
M'n parate tijd was ik verbonden aan de 42-ste afdeling Veldartillerie. Deze was gelegerd te Assen. Als voorwaartse waarnemer behoor je tot de fronttroepen en in mijn geval was dat het 41-ste PantserInfanterie compagnie te Steenwijk. Omdat ik dus bij twee eenheden hoorde, mocht ik dus vaak (circa 3 weken per maand) op oefening.

Hieronder een foto compilatie van enkele oefeningen. Linksboven en rechtsboven foto's tijdens een schietserie in Munster-Sud (Duitsland). De foto in het midden en die met de kip tijdens oefening Pantserstorm, dus bij de commando's in Breda en omgeving. De verschillende YPR foto's tijdens oefeningen in Duitsland. (Die in de modder was overigens van collega Nijholt!) Verder nog mijn boordschutter van der Steen en wachtmeester Goossens, die nog even Wilhelm Tell naspelen. Ook in Duitsland heb ik gevlogen met diverse helikopters, waaronder Alouettes en Bolkov. De Chinook helikopter werd gebruikt voor "landing achter vijandelijke troepen".Waarnemerspeleton.
De foto hieronder van het waarnemerspeleton is gemaakt op de hagelnieuwe kazerne te Marnerwaard. We waren daar gelegerd vanwege de te houden olympische spelen voor gehandicapten op de kazerne te Assen.