Huidige werkgever:   


Op 1 juli 2006 ben ik gestart bij Benchmark (toen nog 'Pemstar') te Almelo. Impressie:Op 1 juli 2006 ben ik gestart bij Pemstar, sinds januari 2007 hernoemd van Pemstar naar Benchmark Electronics B.V. Voor mij voorheen bekend als Fluke. Benchmark Electronics biedt zich aan als ontwikkel- en productiebedrijf voor hightech electronische en mechanische producten. De juiste partner voor iemand die z'n idee daadwerkelijk wil laten realiseren. Het bedrijf heeft de hoofdvestiging in USA (Rochester/Minnesota) en nevenvestingen in onder andere Ierland, Singapore, Japan, Azie, Roemenie (Brasov) en -last but not least- Nederland (Almelo).

Overzicht van de locaties:
De activiteiten van Benchmark richten zich met name op drie gebieden:

Engineering ("Ontwikkeling")
Op deze afdeling worden eerste ideeen omgezet naar winnnende product concepten. Daarbij hoort een snelle prototyping voor succesvol product introductie. Vervolgens kosten reductie door intensieve kosten/baten analyses. Dit alles gebeurt met de meest moderne en vooraanstaande technologien. Het ontwikkelen van test- en productiesystemen is daar ook onderdeel van.


Manufacturing ("Productie")
Op deze afdeling wordt de bedachte ideen gerealiseerd. Door middel van de nieuwste technieken op het gebied van productie van electronische onderdelen, wordt op deze afdelinge de ontwikkelde ideen omgezet in realisaties. Echte producten dus. Continue wordt de kwaliteit verbetered en een tijdige levering gewaarborgd door middel van strak geleide inkoop en logistiek. Prijsbewust wordt er ingekocht. En ingebouwde flexibilteit laat het toe om in te gaan op klantgerichte oplossingen.


Fulfillment
Het houdt niet op na ontwikkeling en productie. Door middel van fulfillment wordt gezorgd voor een product configuratie, wereldwijde distributie en product garantie en reparatie. Door middel van koppelingen van ordersystemen met die van de klant kan wereldwijde levering en nazorg verricht worden.


Ik werk als System Engineer op de afdeling "Ontwikkeling". Daar houd ik me vooral bezig met het uitdenken van concepten in zowel software, digitale hardware en een beetje analoge hardware. Ik ben gestart met het ontwikkelen met onderdelen voor lithografische machines in de IC industrie. Op dit moment werk ik mee aan de realisatie van cabine electronica van passagiers vliegtuigen...

Enkele foto's van de opendag in 2008:


Een product voorbeeld (van mijn collega's in de USA):